Saturday, June 22, 2024

بیانیه نهضت آزادی در انتخابات ریاست جمهوری: رای اعتراضی به دکتر مسعود پزشکیان

 

بسمه تعالی

رای اعتراضی به نام دکتر مسعود پزشکیان

برای پیگیری مطالبات ملی:«آزادی و حاکمیت ملت»

ملت شریف و آزاده ایران

مردم ایران برای پیمودن گام به گام راه دشوار آزادی، جان‌فشانی‌ها کرده‌اند و هزینه‌های زیادی متقبل شده‌اند؛ پاسخ حکومت نیز درمقابل اعتراضات و مطالبات، چیزی جز خشونت و سرکوب بی‌پروا نبوده‌ است. بسیاری از مردم جان و مال و زندگی خود را به خاطر یک اعتراض از دست داده‌اند و بسیاری از فعالین و شخصیت‌های سیاسی و مدنی در حبس و حصر هستند. به نظر می‌رسد برای خروج از چرخه خشونت و پرهیز از افزایش آسیب‌های ملی، باید از چنین فرصت انتخاباتی در راستای راهبرد اصلاحات جامعه محور البته بصورت مسالمت‌جویانه و خشونت‌پرهیز بهره گرفت،  راهبردی که بتوان درسایه وفاق ملی و با مشارکت حداکثر نیروهای اجتماعی پیموده و به یک توافق جمعی میان آحاد ایرانیان برای گذار به دموکراسی و حاکمیت ملت منجر شود. برای تغییر و اصلاح شرایط کنونی، راهی کم‌هزینه‌تر و مطمئن‌تر از برگزاری انتخابات آزاد و سالم وجود ندارد. حکومت نیز برای دوام و ثبات خویش، راهی جز تن دادن به برگزاری انتخابات آزاد و انجام اصلاحات در ساختار حقیقی و حقوقی خود ندارد. با این حال، همچنان شاهد رفتار غیرقانونی شورای نگهبان در ردصلاحیت بسیاری از افراد شایسته در انتخابات حاضر هستیم و بر خود واجب می‌دانیم تا هرگونه تصمیم و اقدام خود در این انتخابات را با اعتراض به این رفتارهای غیردموکراتیک همراه کنیم.

نهضت آزادی ایران طی چند دهه فعالیت خود، همواره بر حفظ و احیای نهاد انتخابات تاکید داشته و بر این  باور بوده است که راهبرد اصلاح‌طلبی در نهایت باید به برگزاری انتخابات آزاد، سالم و رقابتی منجر شود. آنچه این روزها در حال برگزاری است، اگرچه با یک انتخابات استاندارد فاصله دارد، اما می‌توان به آن از زاویه یک امکان و فرصت برای جایگزینی نیروهای توسعه‌گرا، توانمند و صاحب دانش در دستگاه دولت نگاه کرد. استقرار نیروهای ضدتوسعه و ضدملی در دستگاه‌های دولتی علاوه‌ بر این‌که سرمایه‌های ملی را بر باد می‌دهد و فرصت‌های پیشرفت و توسعه را از کشور می‌رباید، به تضعیف هرچه بیشتر جامعه و نهادهای مدنی نیز منجر می‌شود. بنابراین؛ نهضت آزادی ایران وظیفه ملی و دینی خود می‌داند تا از این فرصت هرچند محدود، در جهت استقرار یک دولت کارامد و قابل قبول و تحصیل هرچه بیشتر خیرعمومی در راستای منافع ملی و منافع ملت بهره جوید.

با توجه به ضرورت انجام اعتراض جمعی و مدنی به رفتارهای غیردموکراتیک حاکمیت و نیاز کشور به وجود دولتی مردمی، ضدتبعیض و عدالت‌جو برای حل بحران‌های سیاسی که منجر به حل بحران‌های اقتصادی و خروج مردم از شرایط دشوار زندگی می‌شود، نهضت آزادی ایران نهایتاً به این جمع بندی رسیده است تا در این انتخابات مشارکت و حضوری اعتراضی داشته باشد. نهضت آزادی ایران ضمن تحلیل شرایط حاکم بر کشور و بررسی کاندیداهای حاضر در صحنه، به این نتیجه رسید که دکتر مسعود پزشکیان، کاندیدایی مناسب بوده و شهرت ایشان در سلامت و پاکدستی و اعتقادشان به مبارزه با فساد و تبعیض، حائز اهمیت است؛ لذا دادن رای به ایشان، هم می‌تواند به عنوان یک رای معنادار اعتراضی  به عملکرد حاکمیت انحصاری و رد­صلاحیت گسترده کاندیداها و هم  در جهت حرکت به سوی دموکراسی و استقرار یک دولت مردمی و تقویت حاکمیت قانون تلقی شود.

نهضت آزادی ایران ضمن اعلام حمایت از دکتر پزشکیان در این انتخابات، انتظارات خود را از ایشان در صورت نشستن بر کرسی ریاست جمهوری به شرح زیر اعلام می‌دارد:

1- تلاش در جهت تحقق اصول مغفول مانده قانون اساسی به ویژه مفاد فصول سوم (حقوق ملت) و پنجم (حاکمیت ملت) و دستیابی هرچه بیشتر شهروندان به آزادی‌های مدنی و سیاسی و تلاش در جهت برگزاری انتخابات آزاد، سالم و رقابتی

2- تلاش درجهت رفع فساد و تبعیض در تمام عرصه‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی

3- تلاش درجهت تحقق حاکمیت قانون و احیای جایگاه نهادهای انتخابی در قانونگذاری و سیاستگذاری‌های عمومی

4- تلاش در جهت حفظ یکپارچگی سرزمینی و تمامیت ارضی و کاهش شکاف و تبعیض میان اقوام و گروه‌های اجتماعی مختلف در جهت وحدت ملی

 

برای دکتر پزشکیان، پیروزی و موفقیت در انتخابات را آرزو می‌کنیم و به ایشان توصیه می‌کنیم همواره تمام اقدامات خود را با توسل به حق و با اتکا به مردم و به پشتوانه رای ملت انجام دهند. از خداوند منان می‌خواهیم ملت ایران را در گذار از این مسیر دشوار به سوی آزادی و دموکراسی یاری‌گر باشد.

نهضت آزادی ایران

2 تیرماه 1403

 

 

 

Sunday, June 16, 2024

حمایت از حقوق انسانی مردم فلسطین

 

حمایت از حقوق انسانی مردم فلسطین

حمله ۷ اکتبر حماس به شهرک نشینان غاصب  پس از حصر چندین دهه‌ای در بزرگترین زندان روباز جهان، هرچند که دفاع مظلوم از عزت، آزادی و استقلال به شمار می‌رود، اما گروگان ‌گرفتن غیر نظامیان با سنت پیامبر اسلام در جنگ‌های دوران رسالت و توصیه‌های موکد آن پیامبر سازگار و قابل دفاع نمی‌باشد. با این‌حال، این خطا در مقایسه  ۷۰ سال اشغال فلسطین، کشتار مردم بیگناه در دیر یاسین، صبرا، شتیلا و...، نادیده گرفتن مصوبه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد، بی‌اعتنایی اسراییل به حدود ۸۰ قطعنامه علیه آن که حدود۵۰ مورد آن از سوی آمریکا وتو شده است، بمباران هرچندسال یک‌بار غزه با توجیه ضرورت چمن‌زنی مرتب و بریدن جوانه‌های سبز شده! با خطای مظلومان اسیر و تحت تحقیر و آزار دایم در یک تراز قضاوت قرار نمی‌گیرد، آن هم در شرایطی که دولت اسراییل در نسل‌کشی و بیرحمی به شیوه نازیان در جنگ جهانی دوم همه موازین حقوق بشری را با قلدری و اهانت شرم‌آور به نمایندگان سازمان ملل زیر پا گذاشته است.

پیشنهاد صلح سه مرحله‌ای اسراییل، که رییس جمهوری آمریکا می‌کوشد ابتکار آن را در آستانه انتخابات برای جلب آرای مردم در رقابت تنگاتنگ با ترامپ به دست گیرد، با طرحی که دولت نتانیاهو عرضه کرده است، جز تسلیم و خودکشی حماس حاصلی ندارد. هرگونه توافق قبل از آتش بس کامل و تضمین تداوم آن و خروج اسرائیل از نوار غزه  موجب ذلت پذیری مردم فلسطین خواهد شد.

تغییر نگاه ملت ایران به منازعات اعراب و اسراییل

با گذشت نزدیک به ۴۶ سال از انقلاب اسلامی ایران، از جمله تحولات و تغییراتی که در جامعه ما  صورت گرفته است، تغییر دیدگاه‌های دولت و ملت ایران به اسراییل و فلسطین است. پیش از انقلاب، نظام شاهنشاهی و دولت اسرائیل (به عنوان دو هم‌پیمان) روابط تنگاتنگی داشتند. اما مردم ایران، به دلایل دینی یا سیاسی، اکثرا با دولت اسراییل موافق نبوده و با مردم فلسطین همدردی می‌کردند. پس از انقلاب، با اشغال سفارت اسراییل و تحویل آن به نماینده فلسطین، سفر یاسرعرفات و همراهانش به ایران، سیاست‌های غرب ستیز جمهوری اسلامی و تحولاتی که تحت تاثیر آن در نظام‌های سیاسی لبنان، عراق، سوریه و یمن و... پیش آمد، مناسبات میان دو دولت و دو ملت دگرگون شد.

تغییرات اساسی مناسبات دو دولت‌ ایران و اسراییل پیش و پس از انقلاب بر کمتر کسی پوشیده است. اما آنچه پرسش برانگیز به نظر می‌رسد، تغییر نگاه اکثریت ملت ایران نسبت به فلسطین است. در جریان جنگ ۶ روزه اعراب و اسراییل (۱۹۶۷)، جنگ یوم کیپور (۱۹۷۳) ومقاومت فلسطین در جنوب لبنان (۱۹۸۲)، اکثریت قاطع روشنفکران چپ و مذهبی ایران مقاومت فلسطین را می ستودند. مسجد «هدایت» با مدیریت آیت‌الله طالقانی، که در آن‌زمان پایگاه روشنفکران دینی به شمار می‌رفت، به رغم سلطه ساواک و سیاست‌های دولت حاکم، دوبار به جمع آوری و ارسال کمک های مالی برای مردم فلسطین اقدام کرد. به طور کلی، ادبیات ملی و مذهبی حاکم بر رسانه‌های عمومی آن زمان، آشکارا در راستای حمایت از جنبش مردم فلسطین بود. مردم عادی ایران نیز ناخرسندی‌شان از عملکرد دولت اسراییل را، از جمله یک‌ بار پس از پیروزی تیم ملی فوتبال ایران بر تیم اسراییل دربازی نهایی جام ملت‌های آسیا با راه پیمایی در خیابان‌های شمال تهران به گونه‌ای بی‌سابقه نشان دادند.

مشکل اشغال فلسطین در این زمان، نسبت به دوران پیش از انقلاب، با نسل کشی 8 ماه گذشته اسراییل در غزه به مراتب پیچیده تر شده و توجه افکار عمومی ملت‌های آزاده جهان به سرنوشت فلسطینیان افزایش چشمگیری یافته است. سئوال این است که چرا داوری اکثریت مردم ایران خلاف این روند است؟

به نظر می‌رسد که موضوع بنیادین«آزادی» دراین باره نیز نقشی اساسی بازی می‌کند: پیش از انقلاب، کسانی که نگاهشان از خود فراتر می‌رفت و در برابر ظلم به دیگر ملت‌ها نیز احساس مسئولیت می‌کردند، در حد امکان، به اختیار خودشان به یاری مظلومان می شتافتند. اما اکنون که می بینند نظام حاکم بر سرمایه‌های ملت، بدون اطلاع و رضایت آنان میلیاردها دلار از بودجه کشور درمسیر اهداف خلاف منافع ملی برای آن مردم مظلوم خرج می‌کند، مخالفت می‌نمایند.

آنان برچسب «تروریسم» تبلیغ شده در رسانه‌های وابسته به صهیونیسم جهانی علیه اسیران در«بزرگترین زندان رو باز جهان» را می‌بینند ولی «تروریسم دولتی» زندانبان، با حمایت آمریکا (ابرقدرت نظامی جهان) و کشورهای اروپایی را نمی بینند، دلشان به حق برای کشته‌ها و مجروح شدگان هم میهن خودشان می‌سوزد، اما کودکان و زنان و مردان تکه تکه شده با شدید‌ترین بمباران‌های عصر حاضر را نمی‌بینند! اگرحاکمان ایران از کیسه ملت بذل و بخشش می‌کنند، گیرندگان مظلوم آن چه گناهی دارند؟ ما اگرجای آنها بودیم، در این شرایط اقتصادی طاقت سوز و ویرانگر چه می‌کردیم؟

 در جنگ‌های گذشته، معمولا تناسبی میان دو طرف وجود داشت، اما نسل‌کشی غزه مطلقا در تاریخ بی نظیر است. اسیرانی در «بزرگترین زندان روباز جهان» درتونل‌های زیرزمینی در برابر دولت غاصبی ایستاده‌اند که ابرقدرت جهان و چهار کشور بزرگ اروپایی، در میان بی‌تفاوتی دولت های روسیه و چین، به خاطر منافع منطقه‌ای شان با تمام توان مالی و نظامی از دولت اسراییل و نسل کشی آن حمایت می‌کنند.

اینک، نبض آزادگان جهان در غزه می‌زند، در حالی که  از استادان و دانشجویان معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا تا سازمان‌های حقوق بشری، مقامات سیاسی در سازمان ملل، یهودیان آزاده و عدالت طلب در آمریکا و اروپا ، نمایندگان ۱۴۳ کشور جهان در سازمان ملل متحد و شخصیت های برجسته به این نسل کشی اعتراض کرده‌اند، چرا در شرایط کنونی و به‌رغم سوابق تاریخی، بسیاری از هموطنان جوان ما از مردم مظلوم فلسطین حمایت نمی‌کنند؟

گفته می‌شود که تاکنون یک و نیم در صد از مردم غزه، اکثرا کودک و زن، در بمباران‌های ارتش اسراییل کشته و بیش از دو برابر آن قطع عضو یا مجروح شده‌اند. اگر وطن عزیز ما با جمعیت حدودأ 85 میلیونی در معرض چنین نسل کشی قرار می‌گرفت، قطعا شمار کشته‌ها و مجروحان به مراتب بیشتر از تلفات جنگ ۸ ساله با رژیم صدام می‌بود.

اگر ما ایرانیان به راستی به شعر ماندگار سعدی از فرهنگ دیرپایمان که بر تارک سازمان ملل می‌درخشد افتخار می‌کنیم، شایسته است که عملا مدافع و مجری آن باشیم.

بنی آدم اعضای یک پیــــــــکرند            که در آفرینش ز یک گوهرند

 چو عضوی به درد آورد روزگار           دگر عضوها را نمـــــاند قرار

نهضت آزادی ایران، ضمن حمایت از حقوق انسانی مردم مظلوم فلسطین و ابراز همدردی با خانواده های داغدیده آنان، سیاست های نسل‌کشی و نقض حقوق بشر دولت آپارتاید اسرائیل و دولت های حامی آن، به ویژه آمریکا، را محکوم دانسته و امیدوار است که با حمایت افکار عمومی در جهان به ویژه روشنفکران در آمریکا و دولت های دیگر حامی اسرائیل و نهادهای بین المللی ذی‌ربط، رسالت انسانی خود را در حمایت از مردم مظلوم فلسطین و جلوگیری از سیاست های ضد انسانی دولت اسرائیل و برقراری صلح و آرامش در منطقه به انجام رساند.

نهضت آزادی ایران

27 خرداد 1403

 

 

Friday, June 14, 2024

پیام تبریک اعضا و علاقه‌مندان نهضت آزادی ایران در اروپا به مناسبت انتخاب دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران

 

پیام تبریک اعضا و علاقه‌مندان نهضت آزادی ایران در اروپا به مناسبت انتخاب دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران
متن پیام به شرح زیر است:
بسمه تعالی
هر سر به هوای سر و سامانی و ما را
در دل به جز آزادی ایران هوسی نیست
             
«فرّخی یزدی»

جناب آقای دکتر محمّدحسین بنی‌اسدی،
جناب آقای مهندس محمّد توسّلی،

ضمن عرض تبریک انتخاب دبیرکلّ جدید نهضت آزادی ایران بر اساس مصوّبه‌ی درج شده در آخرین ویرایش اساسنامه‌ی نهضت و رأی اکثریت قریب به‌اتّفاق اعضای شورای مرکزی؛ شایسته و بایسته است که از زحمات دبیرکلّ پیشین، جناب آقای مهندس محمّد توسّلی، در دوران هفت ساله‌ی تصدّی مسئولیّت ایشان، کمال تشکر و قدردانی را به جا بیاوریم. همواره رویکرد ایشان در این سال‌ها در راستای مرام بنیادین بنیان‌گذاران نهضت آزادی ایران قرار داشته و در عین شجاعت و حریّت در بیان مواضع بدون هیچگونه لکنت زبانی، وفاداری خویش به روش اصلاحات سنگر به سنگر و دوری جستن از واکنش‌های هیجانی و افراطی را به اثبات رساندند. ادامه‌ی موجودیّت و فعّالیّت مستقلّانه‌ی نهضت آزادی ایران در این بازه‌ی هفت ساله که به‌راستی، کورانی خطرناک از حوادث اجتماعی-سیاسی برای ایران عزیزمان بود و علی‌رغم فشارهای روزافزون دشمنان آزادی و حاکمیّت ملّت در داخل و خارج از کشور، خود دلیلی متقن برای تایید تمامی نکات فوق‌الذّکر می‌باشد.

در پایان نیز انتخاب دکتر محمّدحسین بنی‌اسدی که سالیان متمادی با فعّالیّت به عنوان عضو ارشد نهضت و سپس در قامت رئیس دفتر سیاسی، وفاداری خود به مرامنامه‌ی حزب و همچنین اصول بنیادی آن یعنی دموکراسی، آزادی‌خواهی و حاکمیّت ملّت را به اثبات رسانیده‌اند، به عنوان دبیرکلّ جدید نهضت آزادی ایران به فال نیک گرفته و خواستار توفیقات روزافزون ایشان در جهت نیل به اهداف جمعی می‌باشیم.

والسّلام علیکم و رحمة اللّه و برکاته

اعضا و علاقه‌مندان نهضت آزادی ایران در اروپا

Saturday, June 8, 2024

پیام تبریک محمد توسلی به مناسبت انتخاب دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران

 

به‌نام خداوند جان و خرد

برادر ارجمند، جناب آقای دکتر محمد حسین بنی اسدی

 انتخاب شایسته جنابعالی را برای مسئولیت دبیرکلی نهضت آزادی ایران و پذیرش آن به رغم چالش‌ها و شرایط حساس کنونی، صمیمانه تبریک می‌گویم و سلامت و توفیق جنابعالی را که از دانش و تجربه ارزشمندی برخوردار هستید در تداوم راه و گفتمان پیشگامان از خداوند متعال خواستارم.

بررسی تجربه گذشته نشان می‌دهد که زنده یاد مهندس بازرگان نیز مصر بودند که دوره مسئولیت دبیرکل نهضت آزادی محدود باشد، اما با توجه به عدم پذیرش سایر شخصیت‌ها و این واقعیت که در اساسنامه نیز محدود بودن مدت تصدی وجود نداشت، این مسئولیت عملا مادام العمر شد. همین روند در مورد زنده یاد دکتر ابراهیم یزدی نیز تکرار شد. با توجه به وخامت حال ایشان، در جلسه مورخ 14/2/1396 شورای مرکزی نهضت با حضور آن زنده یاد، انتخاب اینجانب با اجماع به سمت دبیرکل آینده انجام گرفت. پس از درگذشت آن زنده یاد، در جلسه شورای مرکزی مورخ 24/6/1396 آن مصوبه مورد تایید قرار گرفت و طی بیانیه‌ای اعلام شد. خوشبختانه در بازنگری اخیر اساسنامه، به پیشنهاد و پیگیری بنده و بررسی و تصمیم جمعی در شورای مرکزی در راستای اجرای ضرورت اصل گردش مسئولیت، دوره تصدی دبیرکل محدود شد و در همین راستا انتخاب دبیرکل جدید صورت گرفت.

درپایان، بر آمادگی و اشتیاقم برای همکاری در اجرای برنامه ها و تحقق هدف‌های والای نهضت آزادی ایران تاکید می‌کنم و اطمینان دارم که همراهان عزیزمان نیز از هرگونه تلاش در راستای حفظ و تحکیم انسجام گفتمانی و تشکیلاتی آن با جلب همکاری نسل جوان دریغ نخواهند ورزید.

 با دعای خیر و سلامت و توفیق

محمد توسلی

20 خرداد 1403

Wednesday, June 5, 2024

اطلاعیه انتخاب دبیرکل جدید نهضت آزادی ایران

 

بسمه تعالی

اطلاعیه

با توجه به آخرین اصلاحات اساسنامه نهضت آزادی ایران در شهریور 1402 مبنی بر محدود بودن دوره مسئولیت دبیرکل و ضرورت گردش مسئولان، در جلسه مورخ 10 خرداد1403شورای مرکزی، ضمن قدردانی و سپاسگزاری از خدمات ارزنده و صادقانه و مواضع شجاعانه آقای مهندس محمد توسلی، آقای دکتر محمد حسین بنی اسدی رئیس دفتر سیاسی نهضت با رأی اکثریت قاطع شورای مرکزی به سمت دبیرکل نهضت آزادی ایران انتخاب شدند. 

از خداوند متعال توفیق ایشان را در ادامه راه پیشگامان نهضت آزادی ایران برای تحقق آزادی و خدمت به ملت شریف ایران خواستاریم.

شورای مرکزی

نهضت آزادی ایران

16 خرداد 1403